Voor 2022 staan de volgende reizen en evenementen onder voorbehoud gepland.

 

30 april                        'In de voetsporen van onze Schotse bevrijders'  

Tijdens deze battlefield tour nemen we u mee naar de battleground van de Schotse '51st Highland Divisie' die betrokken was bij de aanval vanuit de omgeving Groesbeek-Nijmegen door het Reichswald richting Gennep en Goch.

 

3 t/m 7 juni                 BFT Normandië - D-day

In Normandië waar operatie Overlord plaats vond, bezoeken wij bekende maar ook zeker minder bekende battlegrounds gedurende deze meerdaagse BFT. We bezoeken diverse plekken waar zwaar slag is geleverd door de verschillende eenheden. Daarbij proberen wij aansluiting te zoeken bij één van de officiële herdenkingen.

 

7 t/m 9 oktober          BFT Flanders Fields (WW 1)

De stad Ieper ligt in de Westhoek in Vlaanderen. Dit gebied ligt in de buurt van Frankrijk en speelde een belangrijke rol in de loopgravenoorlog. Hier lag het front en vooral rond Ieper is veel gevochten. Overal in de Westhoek vind je veel oorlogmonumenten, militaire begraafplaatsen en musea die de oorlog herdenken en in leven houden - op dat wij het niet vergeten. De littekens zijn nog steeds zichtbaar in het landschap. 

 

12 november              Fietstocht 'In de voetsporen van onze Franse bevrijders'

Een fietstocht in en rond Zuidlaren. Voor gezinnen, scholen en andere belangstellenden die kennis willen maken met wat er plaats vond in de oorlogsjaren in Zuidlaren. De duikboot opleiding voor de Kriegsmarine, de landing van de Franse parachutisten, opslag van de V1 en V2 maar ook het verzet in deze plaats en hoe deze georganiseerd was. 

 

Zie REIZEN voor het opgave formulier en meer informatie over de battlefield tours