Voor 2022 staan de volgende reizen en evenementen gepland.

 

30 april                        'In de voetsporen van onze Britse bevrijders'  

Tijdens deze battlefield tour nemen we u mee naar de battleground van de Schotse '51st Highland Divisie' die betrokken was bij de aanval vanuit de omgeving Groesbeek-Nijmegen door het Reichswald richting Gennep en Goch.

 

3 t/m 7 juni                 BFT Normandië - D-day

In Normandië waar operatie Overlord plaats vond, bezoeken wij bekende maar ook zeker minder bekende battlegrounds gedurende deze meerdaagse BFT. we bezoeken diverse plekken waar zwaar slag is geleverd door de verschillende eenheden. Daarbij proberen wij aansluiting te zoeken bij één van de officiële herdenkingen.

 

7 t/m 9 oktober          BFT Hürtgenwald

De Amerikanen verloren hier in 5 maanden 57.000 man. De hoge verliezen waren voornamelijk te wijten aan dat de Amerikanen onvoldoende op het gevecht in dit onoverzichtelijke Hürtgenwald was uitgerust. De gevechten hebben nooit dezelfde bekendheid gekregen als het Ardennenoffensief. 

 

12 november              Wandeltocht 'In de voetsporen van onze Franse bevrijders'

Een wandeltocht in en rond Zuidlaren. Voor gezinnen, scholen en andere belangstellenden die kennis willen maken met de battleground in en om Zuidlaren waarbij met re-enactors het verhaal wordt verduidelijkt en versterkt. 

 

Binnenkort onder REIZEN  of EVENEMENTEN te vinden voor meer informatie en het inschrijfformulier