2023 - Jubileum jaar

In 2023 bestaat onze stichting vijf jaar en dit willen we vieren met bijzondere battlefield tours. Hieronder een kleine impressie van de battlefield tours voor 2023. 

Reizen zijn onder voorbehoud.

In het spoor van......

We volgen het spoor van 1 van onze geallieerde bevrijders die deelnamen aan de grote operatie Veritable. Tijdens deze BFT volgen wij de Canadezen die deelnamen aan Operatie Blockbuster.

 

Type: dag tour. (Zaterdag)

Wanneer: 29 April 2023

Voor meer informatie en/of opgave zie; REIZEN.

Dorp in oorlogstijd

In Zuidlaren, een Drents dorp, speelde zich in de oorlogsjaren hetzelfde af in menig ander dorp. Daarnaast had Zuidlaren  'Dennenoord' een gesticht waar het verzet handig gebruik van maakte. Daarnaast gebruikte de Duitse Kriegsmarine hier gebouwen voor les met duikboten en werden in Zuidlaren V1/V2 opgeslagen. Begin 1945 vonden hier gevechten plaats met Franse Parachutisten.

Met een goed verzorgde wandeltocht gaan we de verschillende plaatsen bezoeken, dit samen met een gids.

 

Type: wandeltocht

Wanneer: 30 september

Voor meer informatie en/of opgave zie: REIZEN

 

Flandres Fields

Miljoenen soldaten komen om tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Nederland is onpartijdig en blijft daardoor gespaard, maar in de landen om ons heen wordt een vreselijke strijd uitgevochten. Het gevecht in België en Frankrijk loopt al snel vast, waarna soldaten vier jaar lang onder verschrikkelijke omstandigheden in loopgraven zitten.

Wij bezoeken deze battlegrounds.

 

Type: meerdaagse tour

Wanneer: 6 t/m 8 Oktober 2023

Voor meer informatie en/of opgave zie; REIZEN