VeVa Drenthe College - BFT Noord-Nederland

De VeVa opleiding van het Drenthe College zal op 15 en 18 april met twee groepen deelnemen aan een battlefield tour in Noord-Nederland. Hierbij wordt Herinneringskamp Westerbork en het Victory Museum bezocht. Er zal aandacht worden geschonken aan de vermoorde Joodse leeftijdgenoten die in in kamp Westerbork hebben geleefd en in het Victory Museum aan de bevrijders en hun materiaal en materieel.  


Na 2018 in 2024 opnieuw een BFT naar Normandië

In juni staat de battlefield tour naar de D-day stranden in Normandië opnieuw op ons programma. In 2018 bezochten wij voor de eerste keer met een groep (voormalige)  militairen en reservisten en personen van DJI/DVVO Normandië. In 2024 is het 80 jaar geleden dat de stranden van Normandië bestormd werden en een begin is gemaakt met de bevrijding van West-Europa.


Zuidlaren, een dorp in oorlogtijd

Wegens enorm succes opnieuw toegevoegd aan ons programma voor 2024!

De bezetting en bevrijding van het kleine dorp Zuidlaren in de jaren 1940 - 1945.

 

Al wandelend door het dorp onder leiding van een gids, gaan we langs verschillende objecten en plaatsen waar verraad, verzet, politiek, onderduiking, deportatie, V-wapens, slachtoffers, (wapen)droppings en duikboten besproken gaan worden.

 

Ook de gevechtshandelingen in Zuidlaren tijdens operatie Amherst, de laatste Geallieerde luchtlandingsactie in Nederland in april 1945 met Franse parachutisten, worden belicht.


Deltion College - Zwolle opnieuw naar Normandië

VeVa opleiding

In 2024 gaan opnieuw 58 studenten van de VeVa naar Normandië.

 

Remembrance, Honor & Learn

De studenten zullen de stranden, battlegrounds, monumenten en begraafplaatsen bezoeken.

 

Wanneer?

Van 11 t/m 17 mei 2024

VeVa Deltion College 2022
VeVa Deltion College 2022