2024 - 80 jaar geleden

In 2024 is het voor vele battlegrounds 80 jaar geleden dat hierop de gevechten hebben plaats gevonden. Om deze reden hebben wij D-day Normandië in ons reisprogramma opgenomen. Daarnaast de 1-daagse battlefield tour in het het spoor van.... die deze keer Operatie Plunder belicht, de oversteek van de Rijn door de Canadese troepen. Ook de wandel battlefield tour in Zuidlaren staat weer opnieuw op het programma. Het programma voor de BFT Flandres Fields - Ieper is geheel vernieuwd met nieuwe locaties en battlegrounds. We hopen u hier ergens te mogen begroeten. 

In het spoor van......

We volgen het spoor van 1 van onze geallieerde bevrijders die deelnamen aan de grote operatie Veritable. Tijdens deze BFT volgen wij de Canadezen die deelnamen aan Operatie PLUNDER, de oversteek van de Rijn.

 

Type: dag tour. (Zaterdag)

Wanneer: 20 April 2023

Voor meer informatie en/of opgave zie; REIZEN.

Dorp in oorlogstijd

In Zuidlaren, een Drents dorp, speelde zich in de oorlogsjaren hetzelfde af in menig ander dorp. Daarnaast had Zuidlaren  'Dennenoord' een gesticht waar het verzet handig gebruik van maakte. Daarnaast gebruikte de Duitse Kriegsmarine hier gebouwen voor les met duikboten en werden in Zuidlaren V1/V2 opgeslagen. Begin 1945 vonden hier gevechten plaats met Franse Parachutisten.

Met een goed verzorgde wandeltocht gaan we de verschillende plaatsen bezoeken, dit samen met een gids.

 

Type: wandeltocht

Wanneer: 31 augustus 

Voor meer informatie en/of opgave zie: REIZEN

 

Flandres Fields

Miljoenen soldaten komen om tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Nederland is onpartijdig en blijft daardoor gespaard, maar in de landen om ons heen wordt een vreselijke strijd uitgevochten. Het gevecht in België en Frankrijk loopt al snel vast, waarna soldaten vier jaar lang onder verschrikkelijke omstandigheden in loopgraven zitten.

Wij bezoeken deze battlegrounds.

 

Type: meerdaagse tour

Wanneer: 18 t/m 20 Oktober 

Voor meer informatie en/of opgave zie; REIZEN

Dday Normandië

6 juni 1944 gaat de geschiedenisboeken in als de dag waarop een begin is gemaakt

met de bevrijding van Europa.

De landingen in Normandië was de grootste amfibische operatie in de geschiedenis.

Op één dag landden totaal 175.000 manschappen op de kust van Normandië.

De amfibische landingen werden voorafgegaan door een uitgebreide lucht- en marine-bombardement en van de landing van 24.000 Britse, Amerikaanse en

Canadese luchtlanding-troepen kort na middernacht. 

 

Type: meerdaagse tour

Wanneer: 13 t/m 17 juni 

Voor meer informatie en/of opgave zie; REIZEN